معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی
ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با ابزارهای مختلفی امکانپذیر است. به طور کلی استفاده از سیستمهای فروشگاهساز مانند ووکامرس، مجنتو، اوپنکارت و پرستاشاپ گزینهی نخست به شمار میرود.
گزینهی دوم استفاده از زبانهای برنامهنویسی تحت وب برای ایجاد یک فروشگاه اختصاصی و سفارشی است و روش سوم استفاده از سرویسهای آنلاین ایجاد فروشگاه اینترنتی است که فروشگاه با امکانات از پیش تعیین شده و قالبهایی از پیش آماده در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند.
انتخاب ابزار و روش مناسب وابسته به نیازهای موجود و حجم محصولات و تراکنشها و همچنین اهداف میانمدت و بلند مدت پروژه میبایست به انجام برسد.
فارغ از سیستم برنامهنویسی یا طراحی سایت فروشگاهی، ظاهر یا قالب سایت میتواند بسیار متنوع باشد. خریداری قالب آماده و یا طراحی قالب سفارشی و اختصاصی برای سازگاری دقیق با نیازهای موجود گزینههای پیش رو در این بخش هستند.
انتخاب هر یک از گزینههای فوق مزایا و معایب خود را دارا است. قالبهای آماده با هزینهای کمتر و در زمانی کمتر فروشگاه را در دسترس قرار میدهند ولی معمولا حجم بیشتر و سرعت کمتری دارند.
از طرف دیگر یک قالب اختصاصی فروشگاه اینترنتی، بهینهتر، سفارشیتر و از نظر سئو کارآمدتر خواهد بود. در طراحی قالب سفارشی ابتدا طرح مورد نظر در نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ اجرا و بهبود پیدا میکند و سپس طرح گرافیکی آماده شده به قالب سایت فروشگاه تبدیل میگردد.

معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی
توضیحاتی در ارتباط با برنامه نویسی تحت وب :
برنامه نویسی تحت وب به برنامههایی میگویند که برای انجام امور مختلف به صورت آنلاین طراحی و ساخته شدهاند.
این برنامهها که معمولا با یکی از زبانهای PHP, ASP.NET و Java ساخته میشوند روی سرورها قابل نصب هستند.
برنامههای تحتوب به دلیل سادگی و قابل دسترس بودن در طول شبانه روز دارای کاربران بسیاری هستند.
برای استفاده از این برنامهها کافی است که کاربر به اینترنت و یک مرورگر دسترسی داشته باشد.
در واقع زمانی که شما به یک سایت متصل میشوید و به انجام اموری مانند ارسال ایمیل، خرید آنلاین، سیستم حسابداری، امور بانکی و … میپردازید با یک برنامه تحتوب در حال کارکردن هستید.
به طور مثال Yahoo! Mail یا Gmail برنامههای تحتوبی هستند که کاربران آنها در هر زمان میتوانند به صورت آنلاین به ایمیلهای خود دسترسی داشته باشند و آنها را مدیریت کنند.
در برنامه نویسی تحت وب تمامی عملکردهای مورد نیاز برای فروشگاه از جمله بخش مدیریت کالاها، بخش مدیریت سفارشها، نمایش و سبد خرید کالا، روشهای حمل و نقل و پرداخت وجه و سایر نیازهای موجود در فروشگاه یک به یک برنامهنویسی و در هستهی مرکزی فروشگاه فعالسازی شوند.
در هنگام استفاده از اسکریپتهای فروشگاهساز، اغلب بخشهای مورد نیاز از پیش آماده هستند و برخی از عملکردهای ناموجود با نصب افزونههای مورد نیاز و یا برنامهنویسی اختصاصی افزونه برای فروشگاه قابل دسترس خواهند بود.

معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی
برنامه نویسی سمت سرور
برنامه نویسی سمت سرور یا سرور سایت Server Side برنامه نویسی است که در سمت سرور انجام می شود و توسط سرور کامپایل می شود و کاربر کد های برنامه نویسی آن را مشاهده نمیکند .از جمله تکنولوژی ها می توان به asp.net – java نام برد. برنامه نویسی وب به صورت اختصاصی بر روی این حوزه متمرکز شده است. بر خلاف حوزه برنامه نویسی سمت کاربر که بیشتر بر روی عناصر ظاهری سر و کار دارد ، در حوزه برنامه نویسی سمت سرور عملیات پشت صحنه مانند ارتباط با سرویس دهنده بانک های اطلاعاتی و یا داده ها مورد توجه است.
برنامه نویسی سمت کاربر
برنامه نویسی سمت کاربر یا Front-End به بخشی از برنامه که کاربر آن را درک می کند گفته می شود. این بخش میتواند ظاهر برنامه، روشهای وارد کردن ورودی به برنامه، صداها و ویدیوها و یا هر چیز دیگر قابل درک برای کاربر باشد. در این بخش طراحی رابط کاربری با توجه به تجربه کاربری (UI / UX) انجام می شود.
طراحان صفحات وب بیشتر بر روی این بخش تمرکز و تبحر دارند. زبان های طراحی صفحات وب HTML و CSS هستند. در واقع ساختار کلی یک صفحه وب با HTML و نحوه نمایش مانند رنگ ها ، نوع فونت ها و یا نوع نوشته ها توسط CSS بیان میشوند. در واقع HTML پایه اصلی صفحات وب است و CSS عناصر ظاهری را تعریف میکند. در عین حال برای برخی عوامل تعاملی مانند عکس العمل به فشار کلید و یا کنترل حرکت ماوس از Java Script استفاده میشود. یکی از مسائل مهم این است که Java Script هیچ ربطی به JAVA ندارد. زبان Java Script تنها توسط مرورگر وب اجرا میشود.
علاوه بر مواردی که عنوان شد شرکت های دیگری نیز مانند Adobe و مایکروسافت نیز با ارائه Flash و Silver Light سهمی در ابزارهای طراحی صفحات وب را به خود اختصاص داده اند. در کنار همه این موارد نرم افزارهای دیگری مانند Dream Weaver و یا Expression Web نیز برای طراحان وب به بازار عرضه شدند تا در کنار نرم افزارهای دیگری مانند Adobe Photo Shop و یا Fire Work به طراحان وب کمک کنند.
معرفی زبان های برنامه نویسی موجود برای طراحی فروشگاه اینترنتی :
ASP مخفف کلمه Active Server Pages است و یک محصول منحصر به فرد برای شرکت مایکروسافت به حساب می آید ، این زبان برنامه نویسی اکنون منسوخ شده است و جای خود را به زبان اسکریپت نویسی ASP.NET داده است. یک نکته مهم در همینجا وجود دارد و آن اینکه در واقع ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک تکنولوژی برنامه نویسی وب با استفاده از دات نت است، شما می توانید با C# یا F# یا زبان های برنامه نویسی دیگر دات نت ASP.NET بنویسید .بیشتر شرکت های و سازمان های بزرگ برای نرم افزارهای تحت وب خود از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند.
نرم افزاری که بیشترین هماهنگی با این زبان برنامه نویسی را دارد به عنوان Microsoft Visual Studio شناخته می شود که در واقع محیط برنامه نویسی مایکروسافت محسوب می شود.
در این نرم افزار قابلیت های بسیار زیادی برای برنامه نویسی بصورت پیشفرض قرار گرفته اند که کار برنامه نویسی را برای برنامه نویسان بسیار راحت می کند.
معمولا تعداد خط های کدی که باید برای یک برنامه به زبان ASP.NET نوشته بشود نسبت به محصولات مشابه کمی بیشتر است که همین دلیل می تواند تا حدودی باعث زمانگیر بودن کدنویسی در این زبان برنامه نویسی برای فعالیت های پیچیده شود.
در صورتیکه تغییری در هر خط کد از این زبان برنامه نویسی انجام شود به ناچار کل برنامه بایستی مجددا کامپایل شود ، بنابراین زمان برنامه نویسی تا حدودی افزایش می یابد.
وب سروری که با این زبان برنامه نویسی هماهنگ است صرفا وب سرور شرکت مایکروسافت که همان IIS است می باشد و معمولا به عنوان پایگاه داده نیز در این نوع زبان برنامه نویسی از Microsoft SQL Server استفاده میشود.

معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی
PHP مخفف کلمه PHP Hypertext Preprocessor است و یک نرم افزار یا بستر برنامه نویسی متن باز و رایگان است که توسط شخصی به نام رزموس لردورف در سال 1995 طراحی و ایجاد شد.
یکی از نکات مهمی که در خصوص برنامه نویسی به زبان PHP وجود دارد این است که این زبان وابسته به هیچ Platform خاصی نیست و می توان آن را بر روی هر سیستم عاملی اجرا و استفاده کرد.
شرکت های متوسط و کوچک بیشتر از این زبان برنامه نویسی در دنیا استفاده می کنند زیرا هزینه توسعه و همچنین هزینه هاستینگی که در اینترنت دارد بسیار ارزان است.
بسیاری از ابزارهای رایگان برای توسعه دهندگان این زبان برنامه نویسی بصورت رایگان در اینترنت وجود دارد که به برنامه نویسان PHP این امکان را می دهد که بتوانند براحتی با آنها برنامه بنویسند.

معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی