کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروزReviewed by فرشاد مراحم on Sep 12Rating: کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
تعریف کاملی از کسب و کار الکترونیکی یا فروشگاه آنلاین
فروشگاه آنلاین در حقیقت یکی از ابزارهای تجارت الکترونیک است که به مشتری اجازه می دهد به صورت مستقیم کالاها و خدمات خود را از فروشنده در بستر اینترنتی و وب با استفاده از مروگر تهیه کند.
مشتریها می توانند محصول مورد نظر خود را از طریق مشاهده صفحه مشخصات محصول به صورت مجازی انتخاب کنند، قاعدتاً با تغییرات اخیر انتظار می رود که فروشگاه ها در ابزارهای مختلف مانند موبایل، تبلت و یا نسخه دسکتاپ عملکرد قابل قبولی را از خود بروز دهند.

کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
فروشگاه آنلاین در حالت معمول امکان مقایسه فیزیکی و حضوری خدمات و محضولات را در مراکز خرید و یا ساختمان های تجاری معمول حذف کرده و خریدار می تواند با مشاهده تصاویر محصولات، مطالعه امکانات و ویژگیهای مورد نظر اقدام به خرید کند.
فروشگاه های اینترنتی برای خریداران خود امکان جستجو در بین محصولات برای یافتن مدل مشخص، برند و یا اقلام خاصی از محصول را فراهم می کنند.
برای استفاده از فروشگاههای اینترنتی قاعدتا امکان دسترسی به اینترنت، یک روش پرداخت جهت تکمیل فرآیند خرید ضروری است، علاوه بر محصولات فیزیکی محصولات دیجیتال هم در این بستر می توانند به سادگی ارائه شوند مانند: نرم افزارها، موسیقی و فایلهای صوتی از جمله فروشگاه های اینترنتی مطرح در دوران کنونی می توان به آمازون(Amazon)، علی بابا(Alibaba)، و ایی بی(e-Bay) اشاره کرد.
کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
امروزه با توجه به رشد کسب و کارهای اینترنتی و خرید راحت مردم از اینترنت و دست یابی به بازار هدف گسترده خیلی از افراد تصمیم به راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای خود کرده اند.
از این رو خیلی از کسب و کار های سنتی هم بوده اند که هم اکنون کسب و کار خود را آنلاین کرده اند.
در واقع کسب و کارهای سنتی به خاطر اینکه از کورس رقابت عقب نمانند تصمیم به مهاجرت به کسب و کار آنلاین کرده اند.
کسب و کار اینترنتی مزیت های بسیار زیادی دارد که در این ویدیو مفصل به آن ها پرداخته ام.
یکی از بهترین مزیت های کسب و کارهای اینترنتی این است که شما می توانید کسب و کاری تمام اتوماتیک برای خود راه اندازی کنید.
وب سایت شما به صورت اتوماتیک می تواند برای شما درآمد زایی کند.
به راحتی با سیستم های اتوماتیک در وردپرس و ووکامرس می توانید سایت خود را به صورت تمام اتوماتیک پیاده سازی کنید تا هر مشتری که قصد خرید محصولی را از شما دارد بتواند به راحتی محصول مورد نظر خود را خریداری کند و به صورت آنی تحویل بگیرد.
این فقط یکی از مریت های کسب و کارهای اینترنتی است.
توسط کسب و کارهای اینترنتی با توجه به توضیحاتی که به شما دادم می توانید در هر شرایطی از اینترنت کسب درآمد داشته باشید.
اگر در مسافرت باشید. اگر با دوستان و آشنایانتان باشید و حتی اگر در خواب هم باشید کسب و کار شما فعال است و برای شما درآمد زایی می کند.
بررسی تاریخچه فروشگاه های اینترنتی
در سال ۱۹۹۰ تیمبرزلی اولین سرور و مرورگر جهان را ایجاد کرد.آن در سال ۱۹۹۱ برای مصارف تجاری افتتاح شد.
در سال ۱۹۹۴ پیشرفت های دیگری صورت گرفت،از قبیل افتتاح بانکداری الکترونیک و فروشگاه اینترنتی پیتزا.
در طی همان سال،نت اسکیپ رمز نگاری SSL را برای انتقال داده ها در اینترنت معرفی کرد،که امروزه در خرید های اینترنتی مطمئن به یک ضرورت تبدیل شده است.
همچنین در سال ۱۹۹۴ یک شرکت آلمانی به نام اینترشاپ اولین سیستم فروشگاه اینترنتی خود را معرفی کرد.
در سال ۱۹۹۵ آمازون سایت فروشگاه اینترنتی خود را افتتاح کرد و در سال ۱۹۹۶ ای بی نیز این کار را انجام داد.

کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
طبقه بندی تجارت الکترونیکی از روی ماهیت معاملات یا ارتباطات
معمولا طبقه بندی تجارت الکترونیکی از روی ماهیت معاملات یا ارتباطات اعضای تجاری صورت می گیرد. انواع مختلف تجارت الکترونیکی به راحتی قابل تمایز بوده و عبارتند از:
B2B:
تمام اعضای این دسته تاجر یا سازمانهای تجاری هستند. برای مثال برخی از برنامه های کاربردی وبسایت Dell و Marks and Spencer از روش B2B برای برقراری ارتباط با تولیدکنندگان قطعات مورد نیاز خود استفاده می کنند.
امروزه بیش از ۸۵ درصد از تجارت الکترونیکی به شکل B2B صورت می گیرد.
B2C:
این مدل شامل معاملات خرده فروشی محصولات یا خدمات از طریق تجار به تک تک خریداران است. منظور از خریدار همان مشتری یا مصرف کننده است. این روش با نام e-tailing نیز شناخته می شود. به عنوان مثال میتوان به تجارت Amazon.com اشاره کرد.
B2B2C:
در این روش طرف معامله محصول یا خدمات را برای کارگزار تهیه می کند. این کارگزار به نوبه خود دارای مشتریانی است که حتی ممکن است کارمندان خود وی باشند که این محصول یا خدمات را بدون افزایش قیمت در اختیار آنان قرار می دهد.
C2B:
این مدل مربوط به افرادی است که از اینترنت برای فروش محصولات یا خدمات به سازمانها یا افراد حقوقی استفاده می کنند که به دنبال خرید این محصولات یا خدمات با قیمت پایین تر هستند.
C2C:
در این مدل هر یک از مصرف کنندگان مستقیما با سایر مصرف کنندگان در ارتباط هستند. نمونه هایی از C2C عبارتند از:
افرادی که لوازم خانگی یا اتومبیل و با غیره را با استفاده از پیام های تبلیغاتی در اینترنت می فروشند.
تبلیغات مزبور به خدمات شخصی در اینترنت و فروش اطلاعات تخصصی بصورت Online از دیگر موارد C2C هستند.
به علاوه بیشتر سایت های مزایده به افراد مختلف امکان می دهند تا اقلام مورد نظر خود را برای فروش عرضه کنند.
فناوری Peer-to-Peer (یا همتا به همتا):
از این فناوری میتوان در مدلهای C2C، B2B و B2C استفاده کرد. این فناوری به کامپیوترهای متصل به شبکه امکان می دهد تا فایل های داده را به اشتراک گذاشته و آنها را بصورت مستقیم پردازش کنند.
B2E:
این مدل از فعالیت های تجاری زیرمجموعه گروه تجارت الکترونیکی درون سازمانی است که در آن سازمانها خدمات، اطلاعات یا محصولاتی را به کارمندان خود عرضه می کنند. در این سازمانها بیشتر کارمندان بصورت سیار فعالیت کرده و نماینده شرکت هستند.
Collabrative Commerce:
زمانی که افراد یا گروه ها بصورت Online ارتباط برقرار کرده یا با هم مشارکت می کنند، احتمالا از روش Collabrative Commerce یا C- Commerce استفاده می کنند.
برای مثال شرکای تجاری مختلف جغرافیایی می توانند با استفاده از مشارکت شبکه ای محصولی را طراحی کنند،
محصولات داخل انبارها را بصورت Online مدیریت کنند یا حتی میزان تقاضا برای محصول را مانند شرکت Marks and Spencer به کمک هم پیش بینی کنند.
Nonbusiness EC:
این مدل مربوط به تعداد بیشماری از انستیتوهای غیرتجاری مانند موسسات آکادمیک، سازمانهای غیرانتفاعی، سازمانهای مذهبی، سازمانهای اجتماعی و آژانس های دولتی است
که از تجارت الکترونیکی برای کاهش هزینه های خود یا بهبود عملکردهای کلی و ارائه خدمات بهتر به مشتریان خود بهره می گیرند.
E-Learning:
منظور از آمورش الکترونیکی، یادگیری یا آموزشی رسمی است که بصورت Online ارائه می شود.
از این نوع آموزش بیشتر در سازمانها برای آموزش کارمندان استفاده می شود. ضمنا میتوان از آن در دانشگاه های مجازی نیز بهره گرفت.
Exchange-to-Exchange:
منظور از Exchange یک بازار الکترونیکی عمومی است که دارای خریداران و فروشندگان فراوانی است.
همانطور که حدس می زنید چنین بازارهایی می توانند به هم متصل باشند.
در روش E2E، تجارت الکترونیکی سیستمی رسمی است که دو یا چند بازار را به هم مرتبط می کند.

کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز