6 کلید اصلی برای کسب مهارت در برنامه نویسی و تقویت کدزنی
اگر مشغول تحصیل یا فارغ التحصیل رشته برنامه نویسی هستید یا برنامه نویسی را در کلاس های آموزشی فراگرفته اید، حتما متوجه شده اید که مهارت در برنامه نویسی فقط و فقط با انجام پروژه های واقعی و تمرین و تکرار حاصل میشود.مشکل اصلی دانش آموختگان برای ورود به بازار کار نیز همین کم تجربگی و نداشتن مهارت عملی است.یادگرفتن برنامه نویسی مثل آموزش شناست؛ هرچقدر هم مطلب درباره آن بخوانید، تا داخل آب نپرید و عملا با چالش ها مواجه نشوید، به جایی نخواهیدرسید. باید با سوال و مشکل مواجه شوید ، بعد بروید سراغ راه حل ها و اینکه چگونه باید این چالش را حل کرد. نه اینکه راه حل ها را مطالعه کنید بعد سراغ حل مسئله بروید. ولی چگونه تمرین کنیم و از کجا شروع کنیم؟ تمرین ها باید استاندارد و کاربردی بوده و باعث اتلاف وقت و انرژی نشوند.
در این مقاله راهکارهایی ساده، سریع و رایگان به شما معرفی خواهیم کرد تا مهارت در برنامه نویسی و کدزنی را در کوتاهترین زمان کسب کرده و ارتقاء دهید.
1 » عضویت در سایتهای برنامه نویسی و حل تمرینها و سوالاتی که در این سایتها مطرح میشوند
یکی از بهترین روش ها در تقویت مهارت در برنامه نویسی، خطایابی کدها و رفع آنهاست. اما این کدها را از کجا پیدا کنیم؟
وبسابتهایی هستند که دقیقا همین تمرینها و کدها را رایگان در اختیارتان قرار میدهند و با ارائه معماها و سوالات به شما در بهبود و تقویت کدنویسی و کسب مهارت در برنامه نویسی در هر زبان کمک میکنند.
برخی از این سایتها عبارتند از : HackerRank ، HackerEarth ، CodeChef ، Exercism ، Codeforces ، Sphere Online Judge (SPOJ) CodingBat ، Project Euler ، CodeEval ، TopCoder ، Google Code Jam ، LeetCode Online Judge
2 » از حرفه ای ها یادبگیرید ولی در کنار هم سطح هانتان تمرین و رفع اشکال کنید
اول به دقت به مربی شنا نگاه کنید و بعد همراه بقیه کسانی که میخواهند شنا یادبگیرند تمرین کنید؛ کدها و برنامه هایی که برنامه نویسان حرفه ای نوشته اند، به دقت مطالعه کنید. ولی برای تمرین و رفع اشکال نزد هم سطحان خود بروید. افراد مبتدی هم سطح، بسیار بهتر و بیشتر میتوانند از هم یاد بگیرند نسبت به اینکه در کنار اشخاص حرفه ای باشند. حس راحتی و اینکه کمتر بخاطر اشتباهاتتان مورد انتقاد قراربگیرید، روحیه و امیدتان را محفوظ نگه میدارد و اینکه در اجتماع بودن و بخصوص در جمعی که هم فکر و هم سطح و هم هدف باشما هستند، بسیار سریعتر شما را به مقصد کسب مهارت در برنامه نویسی میرساند.
3 » تنها به آموختن یک زبان برنامه نویسی اکتفا نکنید، زبانهای دیگری هم یاد بگیرید
شاید بنظرتان کار درست این باشد که اول سیر تا پیاز یک زبان را یادبگیرید، بعد به سراغ زبانهای دیگر بروید؛ ولی آموختن زبانهای دیگر کمکتان خواهدکرد سریعتر ایده های حل مسئله را کشف کنید و اینکه یادبگیرید چگونه میتوانید بهتر کدهارا بنویسید.هرچند که وقتی پا به دنیای برنامه نویسی بگذارید، خواه ناخواه با زبانهای مختلف سروکار خواهید داشت و به آنها نیاز پیداخواهید کرد، پس چه بهتر که بخشی از زمان آزاد خود را صرف آشنایی و یادگیری زبان دیگری بکنید و مهارت در برنامه نویسی را به کمک زبانهای مختلف کسب کنید.
» بیشتر بخوانید » انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع
4 » به دیگران یاد بدهید!
از قدیمیترین و موثرترین روشهای یادگیری هر مهارتی، آموزش و تدریس آن است؛ اگر مطلب جدیدی آموخته اید که میخواهید در ذهنتان تثبیت و تقویت شود، به کسی هم سطح خود یا شخصی مبتدی که قصد یادگیری دارد یاد بدهید. بخصوص اگر خلاقیت و جدیت بیشتری در این مرحله به خرج دهید، مثلا پیداکردن مثالها و تمرینهای مرتبط، سعی در انتقال مطلب به ساده ترین روش ممکن، جذاب کردن روال آموزشتان توسط نمایش عکس، فیلم، شوخی های مرتبط با مبحث که کسالت یادگیری را از بین برده و توجه و اشتیاق مخاطبتان را جذب کند، یک تیر و چند نشان است؛ هم خودتان بهتر یاد میگیرید و علاوه بر مهارت در برنامه نویسی ، میتوانید دوستانی پیداکنید که از طریق شما به برنامه نویسی علاقه مند شده اند و هم میتوانید مهارتهای تدریس و آموزش را در خود ایجاد و تقویت کنید و راه کسب درآمدی برای خود ایجاد کنید. مهارت یک شخص در یک حوزه، لزوما به آن معنی نیست که مهارت تدریس آن را هم داشته باشد. همیشه در هرجای دنیا، شخصی که به بهترین شکل بتواند مهارتهای خود را به متقاضیانش منتقل کرده و آموزش دهد، قطعا از موقعیت شغلی و اجتماعی باثبات و ارزشمندی برخوردار خواهدشد.
» بیشتر بخوانید » 4 تکنیک مثبت برای ساخت محتوا جذاب
5 » قانون قطره قطره تا دریا را دست کم نگیرید
از یادگیری های ذره ذره و روزانه غافل نشوید؛ هر روز حداقل نیم ساعت صرف مطالعه مطالب مرتبط و آموزنده از هر منبع مفید از جمله اینترنت بکنید. در شبکه های اجتماعی خود ، پیج ها و کانال های آموزنده و مرتبط با رشته خود هم بگنجانید، ویدئو یا مقاله ای مرتبط با حوزه خود ببینید، هنگام بیرون رفتن از خانه، کتاب یا کتابچه ای آموزشی همراه داشته باشید و زمانهایی را که قرار است در تاکسی، اتوبوس،مترو، مطب دکتر و … اتلاف شوند، به زمانهای با ارزش و مفیدی تبدیل کنید و به معجزه این آموزشهای به ظاهر کوچک و کم اهمیت ایمان بیاورید. یادگیری روزانه را به عادت تبدیل کنید، اینکار را مانند مسواک زدن جدی بگیرید. روزی که یک پروژه واقعی به شما محول شود، نتیجه این یادگیری های نیم ساعته را خواهید دید و ترغیب میشوید که زمان بیشتری به آن اختصاص دهید.اگر این آموزش ها را به حین انجام پروژه موکول کنید، استرس و فشاری که بخاطر تاخیر در اتمام پروژه متحمل خواهید شد، شیرینی یادگیری مطلب جدید را به کامتان تلخ خواهد کرد، پس امروز و فردا نکنید و از همین الان این عادت را در برنامه روزانه تان حتمی کنید.
» بیشتر بخوانید » نکاتی مهم و جالب در مورد کامپیوتر که باید بدانیم
6 » یادگیری را برای خود لذت بخش کنید
باید از روند یادگیری لذت ببرید. اگر مدت زمانی که صرف مطالعه برنامه نویسی یا هر مهارت دیگری میکنید برایتان کسالت بار و آزاردهنده است، باید حتما فکری برایش بکنید. آیا در این مدت مدام به ساعت نگاه میکنید؟ آیا زمان کند میگذرد؟در این مدت زیاد خمیازه میکشید؟ اینها نشانه های خوبی نیستند. البته به این معنی هم نیست که شما برای اینکار ساخته نشده اید. قطعا روش یادگیری که در پیش گرفته اید بسیار تعیین کننده خواهد بود که آیا برنامه نویس موفقی خواهیدشد یا آنرا نیمه کاره رها خواهید کرد. قبل از هرچیز مطمئن شوید که به این حوزه علاقه دارید. البته ممکن است مشکل نه از علاقه و استعداد شما، بلکه از افرادی که اطرافتان هستند باشد. اگر آنها بی علاقه و دلسرد باشند، قطعا شما را نیز تحت تاثیر قرارخواهند داد. مطمئن شوید که به برنامه نویسی علاقه دارید و در جمعی فعالیت کنید که آنها نیز علاقه مند و مشتاق باشند.نسبت به نحوه آموزش و یادگیری خود سختگیر و حساس باشید و زمانی برای بررسی و انتخاب بهترین و موثرترین روش که روی شما جواب میدهد و یادگیری را برایتان لذت بخش میکند اختصاص دهید و کسب مهارت در برنامه نویسی را به تفریحی جذاب و لذت بخش تبدیل کنید.
»» کلام آخــر
شاید انتظار داشتید محتوای چنین مقاله ای، معرفی چند ده کتاب و منبع آموزشی و تمرینات خسته کننده باشد، ولی سعی مان بر این بوده که ابتدا اساسی ترین مشکلات و موانع یادگیری که اغلب کم اهمیت و نادیده گرفته شده اند به شما یادآوری کنیم.درحالیکه اگر این مشکلات برطرف نشوند، سرعت یادگیری و پیشرفت بسیار کند و طاقت فرسا خواهدشد و نتیجه مطلوبی نیز حاصل نخواهد شد. این دستورالعمل هارا نه تنها در کسب مهارت در برنامه نویسی ، بلکه در یادگیری انواع مهارتها اجرا کنید تا هم لذت ببرید و هم پیشرفت کنید.
»» سایر مطالب مرتبط :
» انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع
» کسب وکار الکترونیکی و ضرورت در دنیای امروز
» معرفی ابزارهای پیاده سازی و ایجاد فروشگاه اینترنتی
» 4 تکنیک مثبت برای ساخت محتوا جذاب
» آموزش css
» راهنمای استفاده از وب سایت وردپرس برای مبتدیان